Koffieconcert

De voorzitter Bert Schelfhorst heet de aanwezigen van harte welkom op dit informele koffieconcert. Een speciaal welkom is er voor de vele (klein) kinderen. Die komen zo mooi vroeg in aanraking met muziek en kunnen trots kijken naar hun opa. Het bezoek aan het concert was nogal een uitdaging omdat door de marathon in Enschede vele straten waren afgesloten. Ondanks deze handicap en het mooie weer waren alle stoelen bezet en werd naast de koffie genoten van het concert.

Het repertoire bestond uit 14 nummers en de grote uitdaging hierbij was het uit het hoofd zingen zonder bladmuziek in de hand. Op deze wijze was veel meer aandacht voor de dirigent Leo Bekendam, wat de kwaliteit van de zang zeker ten goede kwam. Charlie Groos fungeerde, zoals gewoonlijk, als opper spreekstalmeester.

Het publiek werd verrast door de oproep om mee te gaan zingen. Onder grote hilariteit werd door de dirigent, enkele zangoefeningen gehouden om bij het publiek de stem op te warmen. Daarna zette het koor in met het vrolijke lied: Aan de Amsterdamse grachten. En onder begeleiding van Paul als accordeonist zong iedereen uit volle borst mee met een medley van oud Hollandse liedjes.

Scroll naar boven