Commissie van aanbeveling

Onze huidige commissie van aanbeveling is samengesteld uit:

Sectorhoofd van het politiedistrict Twente

Roeland Groen

Met ingang van 1 april 2023 is Roeland Groen benoemd als sectorhoofd van het district Twente. Roeland is, dankzij zijn vorige rol als plaatsvervangend sectorhoofd in Twente een vertrouwd en bekend gezicht binnen het district. Als agent is hij zijn loopbaan gestart. Daarna heeft hij een groot aantal verschillende rollen en taakaccenten vervuld bij de politie en is zich blijven ontwikkelen.

Burgemeester van Enschede

Ir. R.W. (Roelof) Bleker

Hj studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Van 1994 tot .2002 was hij voor de PvdA gemeenteraadslid in Enschede. Van 2001 tot 2010 was hij er wethouder en had hij in zijn portefeuille stedelijke ontwikkeling en cultuur. Zijn belangrijkste project was de wederopbouw van Roombeek. Van 2010 tot 2018 was Bleker dijkgraaf van het Waterschap Rivierenland. Van 2018 tot 2022 was hij voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Op 1 februari 2022 werd hij benoemd als burgemeester van de gemeente Enschede.

Europarlementariƫr

Annie Schreijer-Pierik

Is CDA-Europarlementslid en een trotse Twentse. Annie woont met haar man Jan in een boerderij in Hengevelde. Al jong bestuurde Annie landbouworganisaties en kwam in de gemeenteraad van Ambt Delden. Vervolgens groeide ze door naar Provinciale Staten van Overijssel. Daarna zat zij voor het CDA twaalf jaar lang in de Tweede Kamer. Zij maakte deel uit van de Kamercommissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, lange tijd als voorzitter. Annie werd daarna lijstduwer bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Met een verrassend aantal voorkeurstemmen begon zij in 2014 in Brussel.

Scroll naar boven