In Memoriam Ben Kleinsman

Trots op wie hij was en dankbaar wat hij ons gegeven heeft.

Ben was trots op zijn werk en zijn uniform. Hij was een sociale man die graag onder de mensen was en dienstbaar wilde zijn. Naast zijn werk was Ben een verenigingsman in hart en nieren. Hij was een voetballer en vanaf zijn jeugd lid van Vosta waarvan later nog vele jaren als voorzitter.

In 1960 werd Ben lid van het Enschede ’s Politie Mannenkoor (EPMK). Nu het Politiekoor Twente en dat bleef hij tot de dag van zijn overlijden op 14 augustus 2023. Ben was ruim 63 jaar lid van het koor.

Hij was 37 jaar bestuurslid van het koor waarvan vele jaren als voorzitter.

Naast de bestuurlijke taken was Ben ook altijd in de uitvoering werkzaam. Al was het stoelen klaarzetten, partituren knippen en plakken zodat het op 1 A4tje kon en zoveel meer. Daarom heeft Ben als enige binnen de vereniging de titel “Lid van verdienste”.

Bij de viering van zijn 50e jaar lidmaatschap werd gememoreerd dat Ben zich op bijzondere wijze voor de vereniging verdienstelijk had gemaakt en werd unaniem tot erelid van het koor verkozen.

In 2007 zijn de maatschappelijke activiteiten van Ben bij de koning bekend geworden en deze heeft Ben opgenomen als “Lid in de orde van Oranje-Nassau”.

Scroll naar boven