Voorjaarsconcert

Na twee jaren zonder concerten organiseerde het Politiekoor Twente vrijdag 25 maart een Voorjaarsconcert in de Ontmoetingskerk te Enschede. Het Politiekoor Twente, onder leiding van Leo Bekendam, zong a capella als ook met begeleiding van het eigen combo. Het programma bestond uit lichte wereldlijke melodieën zoals: Standing by, The lindentree, Cabaret en The Sound of Silence.

Om het voorjaar te benadrukken was het “Femme Chorale”, een politiekoor uit Krefeld, uitgenodigd. Zij zongen onder de bekwame directie van Axel Quast ,die de opleiding koordirectie heeft gevolgd aan het conservatorium te Maastricht. De vrouwen zongen een licht repertoire waaronder Halleluja van Leonard Cohen, Let it Be, Circle of Life en Bohemian Rhapsodie.

Om het concert nog meer diversiteit te geven zong Marjan Vleeming, sopraan uit Enschede, enkele liederen. Zij werd op vleugel begeleid door comboleider Paul van Beest Zij zong onder ander Colors of te wind uit de Film Pocahontas en Nella Fantasia van Ennio Moricone. Aan het einde van het concert werd een gezamenlijk nummer gezongen, Hymn to the Eternal Flame. Het was duidelijk dat iedereen heeft genoten van het concert dat lang op zich heeft laten wachten.

Via de website www.kerkdienstgemist.nl was het concert live te volgen op de PC, smartphone of tablet. Deze opname kan dit hele jaar nog gedownload worden. De uitzending was professioneel opgenomen met 4 camera’s waardoor een mooi sfeerbeeld van het concert kon worden weergegeven. Ons doel is om ook het Jubileumconcert van het Politiekoor Twente op vrijdag 28 oktober as. te streamen om zo een groter publiek te bereiken.

Scroll naar boven