logo facebook

Commissie van aanbeveling

Onze huidige commissie van aanbeveling is samengesteld uit:

Mevrouw

Karlijn Baalman

politiechef van het politiedistrict Twente.

Karlijn volgde van 2006 tot 2009 de Politie academie, was van 2010 tot 2013 Recherchechef Midden-Nederland, vervolgens van 2013 tot 2014 Wijkteamchef Ronde Venen.
Voor deze benoeming was zij Teamchef Nijmegen zuid.


Burgemeester van Enschede

Ir. R.W. (Roelof) Bleker

Hj studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Van 1994 tot .2002 was hij voor de PvdA gemeenteraadslid in Enschede. Van 2001 tot 2010 was hij er wethouder en had hij in zijn portefeuille stedelijke ontwikkeling en cultuur. Zijn belangrijkste project was de wederopbouw van Roombeek. Van 2010 tot 2018 was Bleker dijkgraaf van het Waterschap Rivierenland. Van 2018 tot 2022 was hij voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Op 1 februari 2022 werd hij benoemd als burgemeester van de gemeente Enschede.Europarlementariƫr

Annie Schreijer-Pierik
Is CDA-Europarlementslid en een trotse Twentse. Annie woont met haar man Jan in een boerderij in Hengevelde. Al jong bestuurde Annie landbouworganisaties en kwam in de gemeenteraad van Ambt Delden. Vervolgens groeide ze door naar Provinciale Staten van Overijssel. Daarna zat zij voor het CDA twaalf jaar lang in de Tweede Kamer. Zij maakte deel uit van de Kamercommissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, lange tijd als voorzitter. Annie werd daarna lijstduwer bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Met een verrassend aantal voorkeurstemmen begon zij in 2014 in Brussel.