SS Politiekoortwente Sjabloon Sjabloon
logo facebook icoon youtube

 

Dubbel4You

Het Enschede's politiemannenkoor kende een dubbelkwartet onder de leiding van de pianist Wim ter Mors. Na het vertrek van Wim kende het dubbelkwartet jaren lang een sluimerend bestaan.
Het Politiekoor Twente kent nu weer een actief dubbelkwartet onder de naam Dubbel4U. Het staat onder leiding van onze zanger en inspirator Marian Stouwdam.
Marian is van nature een begaafd zanger en koorleider. Als tiener was hij al actief in een close-harmony groep. Hij was oprichter en meer dan 20 jaar dirigent van de internationaal bekende vocalgroep "Company".
Vanaf eind jaren tachtig tot april 1999 was Marian als zanger en later als tweede dirigent, naast Frans Boek, verbonden aan het Enschede 's Byzantijns Kozakkenkoor.
Sinds de oprichting van het Overijssels Byzantijns Mannenkoor in 2000, is Marian de gedreven en inspirerende dirigent die "zijn koor" naar aansprekende prestaties weet te leiden.
Het repertoire van Dubbel4U bestaat uit close harmony, luisterliedjes, en wereldse liederen. Dubbel4U wordt vorm gegeven door Tenor:1 Jan Teussink en Herman Temmink. Tenor2: Egbert Slot en Matty Schukkink. Bariton: Marian Stouwdam en Bert Schelfhorst. Bas: Joop van der Hoek en Tonny Smit.